Pregătiri pentru vânătoarea de la Balc

Data publicării:
BETA pregatiri balc

Forfota la domeniul de vânătoare de la Balc a început de vineri dimineaţa, când localnicii tocmiţi de Ion Ţiriac au început să curețe zona din jurul proprietăţii. Nimeni nu a vrut să dea detalii despre partida din acest an.

Domeniul de vânătoare se întinde pe 1200 de hectare. Sunt aşteptaţi aici oameni de afaceri din ţară şi din străinătate, iar anul trecut au fost împuşcaţi aici 160 de mistreţi.

Vânătoarea de la Balc este o sursă de profit pentru sătenii din Balc, tocmiţi ca gonaşi. Printre ei s-a numărat anii trecuţi şi Ioan Gârba, care a primit 150 de lei pentru o zi de muncă.

"Dimineaţa, la şapte, mergeai acolo şi la 8 te lăsau afară. Acesta era programul lor făcut de Ion Ţiriac. Şi dimineaţa ce făceaţi la prima oră? Ne scoteau afară la goană şi strângeam porcii pe linie ca să-i poată împuşca."

"Cu Ion Ţiriac v-aţi întâlnit, cu oamenii de afaceri, i-aţi văzut? Da, normal, cum să nu, dacă au fost acolo, sigur că i-am văzut."

"Ne mândrim, comuna Balc, că în fiecare an în ultima perioadă vin la vânătoare personalităţi din întreaga Europă împreună cu domnul Ion Ţiriac, pentru comuna Balc este o onoare, este o cinste", spune Arsenie Maroşan, primarul comunei Balc.

O echipă de medici a Direcţiei Sanitar Veterinare Bihor va preleva probe de la mistreţii împuşcaţi de invitaţii lui Ion Ţiriac.

Vânătoarea se va încheia duminică, iar carnea mistreţilor va fi donată căminelor de bătrâni.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri