Sari la conținut

Pregătiţi pentru inundaţii. Hidrologii au monitorizat bazinele aflate sub cod portocaliu de inundaţii

Codul portocaliu de inundaţii a pus în alertã autoritãţile locale din Bihor. În unele zone, a existat pericolul ca râurile să iasă din matcã.

"Nu am intrat în cota de inundaţie sau cota de pericol; speranţa e să nu urce mai mult, pentru că şi cei din amonte şi staţiile din aval sunt pe scădere", a constatat Rodica Solomie, hidrometeorolog.

Cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă au asigurat permanenţa pentru ca, în cazul unor inundaţii, să acţionează rapid.

"Monitorizarea se face din oră în oră şi în funcţie de cum avem creşterea debitului aşa luăm şi noi măsurile respective", a precizat Adrian Mânz, viceprimarul comunei Holod.

Şi în Maramureş reprezentanţii ISU şi cei de la gospodărirea apelor au monitorizat toată noaptea trecută cursurile de apă din judeţ.

"Toate cursurile de apă sunt sub cota de atenţie. Am monitorizat cursurile de apă despre care datele istorice ne arată că au produs uneori situaţii de urgenţă", a declarat Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

Pe de altă parte, hidrologii au emis cod galben de inundații pe alte 16 bazine hidrografice, valabil până miercuri dimineaţa, la ora 6.

Reporter: Anca Deac
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Kristian Kosa

Pe aceeași temă