Premieră în Bihor. Tren special amenajat pentru transportul bicicletelor

Data publicării:
Bonaciu brunch biciclete tren

Premieră pentru turismul bihorean. 30 de bicicliști și-au urcat vehiculele în tren și au călătorit până la Bratca, unde au fost invitați la o masă tradiţională. Totul s-a derulat sub sloganul "Călătorește civilizat și în siguranță cu trenul, tu și bicicleta ta!", în cadrul unei acțiuni organizate de o companie de transport şi specialiștii de la Aventura Trekking.

Excursia a început sâmbătă dimineaţă, în gara din Oradea, unde cei 30 de cãlători și-au urcat biciclete în trenul special amenajat în acest sens.

"Aceste suporturi sunt uşor de manipulat, sunt adaptabile pentru orice tip de bicicletă şi aşteptăm ca în cazul în care vreţi să efectuaţi călătorii cu trenul, să sunaţi la numărul de pe site pentru a vă programa", a declarat Cristian Puşcău, directorul unei companii feroviare.

Ajunși în zona Pãdurea Craiului, cicloturiștii au coborât din tren și au pedalat pe un traseu de șase kilometri. La biserica de lemn din Valea Crișului, veche de peste 300 de ani, au primit o lecție de istorie de la preotul paroh.

"Biserica este construită pe o fundaţie din bolovani masivi de piatră, piatră de râu. Are o lungime de 13 metri şi jumătate şi o lăţime a navei de patru metri şi jumătate", a explicat preotul paroh Nicolae Duluș.

Dupa vizitarea bisericii, turiștii au participat la primul brunch tradițional organizat în Bihor. Localnicii le-au pregatit preparate specifice locului.

"Am servit produse naturale: slănină de porc, brânză de oaie, ceapă, roşii, ciorbă ţărănească, sarmale cu păsat, cornuleţe făcute de casă, coşuleţe", spune un participant la acţiune.

Experienţa a fost apreciată de toţi participanții la acțiune.

"Foarte tare! Invit şi ceilalţi biciclişti să încerce această experienţă. Este nemaipomenită!"

"M-am simţit foarte bine. A fost o primire foarte călduroasă. Pe drum a fost plăcut. Totul a fost OK!"

"La biserică mi-a plăcut cel mai mult. Şi a fost foarte frumos cu bicicletele, aşa, pe munţi."

Astfel de excursii în diverse zone turistice din Bihor vor fi organizate periodic în această vară, pentru iubitorii mersului pe bicicletă.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Imagini: Gabriel Bonaciu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri