Sari la conținut

Premieri în Poliţie. Inspectorul Ionuţ Andrişca a fost desemnat Poliţistul Anului în Bihor

Pe lângă demonstraţiile din Piaţa Unirii, Ziua Poliţiei a venit cu recompense pentru poliţiştii bihoreni, remarcaţi prin rezultate profesionale deosebite. Unul dintre ei, tânăr ofiţer la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a fost desemnat Poliţistul Anului în Bihor. Tot vineri 210 poliţişti bihoreni au fost avansaţi în grad la termen.

Desemnat Poliţist al Anului, inspectorul principal Ionuţ Andrişca, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a avut o contribuţie importantă la dosarul care a vizat corupţia din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor.

Un alt caz important, cel al crimei din 15 martie, l-a făcut pe şeful Poliţiei Bihor să le mulţumească public poliţiştilor care au contribuit la identificarea autorului.

"Am văzut în activitatea voastră atunci o dăruire totală, o cooperare deosebită între toate structurile poliţiei bihorene, între toţi lucrătorii implicaţi, având rezultate foarte bune”, a declarat comisarul-şef Adrian Bucur, şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

De ziua Poliţiei, 167 de agenţi şi 43 de ofiţeri bihoreni au fost avansaţi în grad. Alţi doi ofiţeri de la Serviciul Criminalistic au primit însemnele următorului grad înainte de termen.

"Pot spune că sunt mândru că la nivelul Poliţiei Române s-au făcut 300 de nominalizări pentru avansarea înainte de termen, din care Ministerul de Interne, cu şeful Poliţiei Române au aprobat 49. Dintre acestea, 2 nominalizări - noi am trimis 8 nominalizări -, au fost acceptate”, a remarcat şeful interimar al Poliţiei Bihor.

"Am simţit în acelaşi timp o enormă mândrie şi recunoaştere, dar şi o mare uimire, poate şi pentru că nu sunt obişnuită cu asemenea dovezi de preţuire şi apreciere a muncii pe care o depun. Dintotdeauna m-a fascinat un citat de-al lui Confucius care spunea „iubeşte ceea ce faci şi nu va trebui să munceşti o singură zi din viaţa ta", spune inspectorul Lavinia Ţiplea.

"Adevărul meu este munca bine făcută, pasiunea pentru profesia de criminalist şi dragostea faţă de oameni. Această avansare la excepţional reprezintă o recunoaştere a activităţii mele în cadrul Serviciului Criminalistic, lucru de care sunt mândru”, a punctat şi agentul şef principal Valentin Balint.

Şi poliţiştii retraşi din activitate au fost premiaţi pentru profesionalismul şi devotamentul cu care şi-au îndeplinit misiunile.

La şedinţa publică festivă au participat şi delegaţii ale poliţiştilor din Ungaria şi Austria.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş