Sari la conținut

Preot după gratii. Ovidiu Miron Pop este acuzat de evaziune fiscală

Marţi, 13, a fost zi cu ghinion pentru Ovidiu Miron Pop, preot la Biserica cu Lună din Oradea. Acuzat împreună cu mai multe persoane de evaziune fiscală, acesta a fost trimis după în spatele gratiilor.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile începând cu 13 mai până în 11 iunie 2014", a transmis Constantin Manoliu, preşedintele Tribunalului Bihor.

"Este un aspect care, din punctul meu de vedere, este mai mult decât comic a afirma că un preot, dacă l-ai pune în libertate, ar fi un pericol pentru ordinea publică", spune Bogdan Meşter, avocatul apărării.

Avocatul preotului spune că probele aduse de anchetatori nu stau în picioare şi că preotul nu este nici pe departe capul unei reţele evazioniste.

"Această afirmaţie este mai mult decât exagerată: nu putem vorbi de nici o reţea, de nici o evaziune sau alte asemenea elemente. Organele de urmărire penală au înţeles în mod greşit modul în care s-a desfăşurat activitatea."

Explicaţia pentru această anchetă stă mai degrabă în piedicile puse de concurenţă firmei care aducea carne din Ungaria.

Avocaţii celor trei persoane arestate spun că vor face contestaţie şi vor cere judecarea în libertate sau în stare de arest la domiciliu.

reporter: Bogdan Costea
operator: Robert Rezmuves