Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România: "Proiectul Pieţei Unirii, modificat!"        

Data publicării:
stire piata unirii VB
Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România a dezvăluit marţi, la emisiunea Vocile Bihorului, detalii din întâlnirea cu uşile închise de la Primăria Oradea. Principalul subiect dezbătut în sedinţa la care au luat parte arhitecţi, oameni de cultură şi edilii oraşului a fost proiectul de amenajare a Pieţei Unirii. 
"Suntem în faţa unui proiect care nu va fi ieftin - are nevoie de cele mai bune materiale, de cei mai buni meseriaşi, unii sculptori şi aici am dubii că se va putea realiza lucrarea în condiţiile legii achiziţiei din România", este de părere Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.
Viceprimarul Oradei, Mircea Malan, a precizat că municipalitatea se pregăteşte de schimbarea variantei făcute publică în urmă cu două săptămâni.  
Dincolo de modalitatea de atribuire a proiectului, preşedintele arhitecţilor români contestă şi proiectul in sine. 
"Sunt foarte multe idei care i-au făcut pe colegii noştri să aprecize că sunt multe elemente riscante, kitch şi subsriu şi eu la idee", spune Şerban Ţigănaş. "Această imagine, dacă proiectul continuă, nu va arăta aşa; ceea ce vedem sunt elemente de detaliu. Aceste elemente sunt în discuţe. Ele sunt în evoluţie, de aceea am spus că e un proiect deschis."
Primaria Oradea este beneficiarul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 4,5 milioane de euro pentru Piaţa Unirii. Proiectul de reabilitare a fost schimbat recent de edili, care au renunţat la varianta arhitectului orădean Emodi Tamas şi au pus pe tapet un nou proiect, al arhitectului clujean Horia Gavriş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri