Sari la conținut

Prima întâlnire a comunităţii Bitcoin

BTCXchange.ro a deschis ușa tranzacțiilor bitcoin cu lei în 2013 în România. De atunci, s-au făcut peste zece mii de tranzacţii, iar numărul este în creştere, spun susţinătorii platformei.

"În primele 10 luni de activitate avem circa 2 milioane de dolari tranzactionaţi pe platforma noastră", a anunţat Horia Vuşcan, iniţiatorul platformei Bitcoin în România.

Orădenii care deţin bitcoin sau subdiviziuni ale acestuia pot folosi moneda pentru plăţi în două locuri din oraş: un hotel şi un salon de înfrumuseţare. De asemenea, în mediul online au apărut site-uri care acceptă plata în bitcoin.

Mihai are o afacere în mediul online şi oferă servicii de promovarea şi creere de pagini web. Din acest an, acceptă plata serviciilor şi în Bitcoin.

"A fost o creştere progresivă, procentuală a nivelului de plată în BITCOIN faţă de alte metode mai cunoscute, tradiţionale, …. iar în momentul de faţă aproape în totalitate sunt plătit în BITCOIN", spune Mihai Onosie, membru al Comunităţii Româneşti de Bitcoin.

Prin intermediul platformei de tranzacţionare Bitcoin în România se poate cumpăra sau vinde moneda virtuală în condiții de maximă siguranță, spun iniţiatorii. În acest an, valoarea Bitcoin a scăzut, chiar dacă previziunile erau de creştere.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Constantin Gheorghiţă