Primăria Oradea, ironizată de ANRP din cauza unei erori

Data publicării:
BETA anrp

Pe 10 martie, Prefectura Bihor a cerut Primăriei Oradea să comunice de urgenţă numărul dosarelor de retrocedări înregistrate şi soluţionate. Funcţionarii au transmis că pe 31 decembrie 2014 aveau pe rol 552 de dosare, iar pe 21 ianuarie numărul acestora era de 397. Din greşeală, în răspunsul către Prefectură în loc de 21 ianuarie a fost trecută data de 1 ianuarie. Astfel că „doar la o zi diferenţă apărea un număr de o sută şi ceva de dosare soluţionate, din cauză că exista această greşeală de dactilografiere", explică Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Prefectura Bihor a anunţat greşeala Direcţiei Juridice din primăria locală, însă a transmis răspunsul eronat către Autoritatea Naţională pentru Retrocedări.

„Am transmis solicitarea conform dorinţei ANRP. Am aşteptat să se facă această corectare, dacă s-ar fi făcut am fi transmis-o imediat, astfel încât la nivelul ANRP să se vadă că este o eroare asumată de Primăria Oradea, care a fost ulterior corectată", susţine Alice Lupeş, şeful Serviciului Juridic din Prefectura Bihor.

Imediat ce au primit datele din Bihor, cei de la ANRP au emis un comunicat intitulat „Primarul de Oradea a soluţionat 155 de dosare de retrocedare în noaptea de Anul Nou".

„Răspunsul superficial transmis de Primăria Oradea arată, fără echivoc, că în anumite locuri din ţară încă nu s-a înţeles că în materie de retrocedare şi despăgubire s-a intrat, odată cu apariţia Legii 165/2013, într-o nouă eră, aceea a respectului faţă de cetăţeni şi a transparenţei”.
sursa: Biroul de Presă al ANRP

„Ni se pare total neprofesional din partea unei instituţii publice precum ANRP să emită astfel de comunicate de presă prin care Primăria Oradea era ironizată, cu atât mai mult cu cât era evident o greşeală de dactilografiere", a declarat, în replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Primăria Oradea a anunţat că va transmite Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor situaţia corectată a dosarelor soluţionate ori aflate în lucru. Între timp, comunicatul-pamflet a fost şters de pe site-ul ANRP.

Reporter: Laura Breb
Operator: Constantin Gheorghiţă

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri