Primăria Oradea vrea să fie acţionar la aeroportul din oraş

Data actualizării: Data publicării:
aeroport Oradea

Primăria Oradea vrea să intre în acţionariatul Aeroportului Oradea, pe care să îl susţină din bugetul local pentru dezvoltarea curselor internaţionale. Consilierii locali şi-au dat, joi, acordul de principiu în acest sens.

Potrivit proiectului, în cazul în care Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Oradea s-ar transforma în societate comercială, municipiul ar urma să intre în acţionariatul acesteia. Primarul Ilie Bolojan a precizat că administraţia locală vrea să se implice pentru ca aerogara să nu rămână fără curse externe.

Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea: "Consiliul local al municipiului Oradea a dat (...) un acord de principiu privind participarea primăriei în acţionariatul aeroportului Oradea, precum şi participarea şi susţinerea din bugetul local pentru dezvoltarea unor curse internaţionale. Sigur, primăria nu doreşte ca aeroportul din Oradea să rămână fără curse internaţionale, mai ales în contextul anunţurilor care au fost făcute în ultima perioadă.

Tocmai de aceea dorim să ne implicăm şi financiar pentru a putea dezvolta aeroportul, deoarece considerăm că dezvoltarea oraşului nostru depinde, bineînţeles, şi de modul în care suntem conectaţi aerian la anumite destinaţii internaţionale."

Redactor: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri