Primăriile din Bihor cer tarife mai mici la electricitate. Edilii vor negocia preţurile cu Electrica

Data publicării:
tarife curent 040714

Împreună cu primăria Oradea, comunele din zona metropolitană vor să ceară preţuri mai mici pentru energia electrică folosită la iluminatul public, dar şi în şcoli ori instituţii.

"Comuna Bors plăteşte lunar aproximativ 50 de mii de lei. Dacă reuşim să facem o reducere de aproximativ 15%, asta ar însemna o economie de 90 de mii de lei pe an", susţine Geza Batori, primarul comunei Borş.

În prezent fiecare comună are contract negociat individual cu Electrica.

"Actualmente există o paletă variată de preţuri pornind de la 195 de lei în Oradea si până la 240 de lei pe megawatt/oră, ceea ceea ce ţintim noi e un preţ de 168 de lei pe megawatt/oră", spune Ciprian Barna, directorul Zonei Metropolitane Oradea.

Pentru a obţine un tarif cât mai avantajos, Oradea şi cele 12 comune din zona metropolitană se vor prezenta la negocieri ca o singură entitate.

"În condiţiile în care nu va reduce preţurile cu o valoare semnificativă, cel puţin 10-15% ,vom trece la achiziţia de energiei electrică pe bursă", garantează Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

"În perspectiva bursei există o posibilitate de a accesa mult mai rapid, în câteva săptămâni, este vorba de o decizie a celor care cumpără că sunt de acord cu preţul şi o documentaţie mai redusă decât în cazul licitaţiiilor", explică Eduard Florea, city managerul Oradei.

O altă variată de achiţionare a energiei electrice la un preţ avantajos decât cel din prezent ar fi organizarea unei licitaţii.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri