Sari la conținut
News Alert

Primarul de Oradea, ales prim-vicepreşedinte al PNL

Primar de Oradea şi preşedinte al filialei Bihor a PNL, Ilie Bolojan a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal cu ocazia congresului formaţiunii, organizat în weekend, în Bucureşti. Bolojan este unul din cei patru prim-vicepreşedinţi ai liberalilor şi se va ocupa cu strategiile politice.

Ilie Bolojan a primit 1292 de voturi şi l-a devansat pe competitorul său pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe strategii politice, Viorel Cataramă.

Pentru celelalte trei posturi de prim-vicepreşedinte au fost votaţi Raluca Turcan (1161 de voturi), Iulian Dumitrescu (PNL Prahova), care a primit 1264 de voturi şi Mircea Hava (PNL Alba), care a adunat 1329 de voturi.

Peste 5.000 de delegaţi au participat, sâmbătă şi duminică, la Congresul PNL, desfăşurat la Romexpo. Cu această ocazie, formaţiunea şi-a ales noul preşedinte în persoana lui Ludovic Orban. Acesta a fost ales de peste 3.500 de delegaţi, în timp ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a obţinut mai puţin de o mie de voturi.

Editor web: Adrian Laboş