Sari la conținut

Primăvara extremelor. De la 15 grade la început de săptămână, la îngheţ în weekend

Zilele cu temperaturi ridicate, urmate de scăderile bruște de temperatură, i-au bulversat pe orădeni. În weekend au fost nevoiți să-și îmbrace, din nou, hainele de iarnă și să-și ia umbrelele. Asta nu i-a oprit însă pe amatorii de apă termală să umple aquapark-ul din Oradea.

"După mai multe zile în care mercurul din termometre a urcat la peste 15 grade Celsius, duminică aplicația de pe telefon nu-mi indică mai mult de minus două grade în Oradea. Vântul care suflă cu putere accentuează senzația de frig", a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

"Cu schimbarea asta se simte organismul. Nu se știe cum să te îmbraci, o dată e frig, o dată e rece, te păcălește primăvara", a remarcat o orădeancă.

"- Se întoarce iarna, iarăși?
- Cred că da, din păcate, ce să facem, o primim că nu avem de ales.
- Văd că sunteți îmbrăcată gros.
- Da, că sunt bătrână și mi-e frig", se justifică o localnică.

În schimb, în ciuda temperaturilor scăzute, distracția a fost la ea acasă în complexul acvatic din Oradea. Sute de orădeni, dar și turiști din județele apropiate au profitat de bazinele cu apă termală.

"Cald, frumos. Afară plouă, dar aici e super, ne simțim super", spune un bărbat.

"Vin foarte mulți turiști la aquapark-ul din Oradea, mai ales în zilele de weekend. Vizitatorii au venit și de dimineață, au așteptat la rând de la ora 9:30. Eu zic că-i aduce zona de liniște, de relaxare", susţine Călin Ardelean, administratorul complexului acvatic.

Cei care vor să-și petreacă o zi întreagă în complexul din Oradea plătesc 50 de lei. Există și alte variante: trei ore costă 25 de lei, iar cei care ajung după ora 17 vor achita 30 de lei.

Meteorologii spun că și săptămâna viitoare vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă