Primele treceri în tabăra PSD. Şase primari din Bihor vor să schimbe partidul

Data publicării:
treceri PSD 120914

Ioan Mang a fost primul care a recunoscut faptul că mai mulţi consilieri şi şase primari au schimbat partidul. Însă preşedintele PSD Bihor a refuzat să dezvăluie numele celor care au trecut la partidul de guvernământ.

"Şi-au depus deja documentele la secretariatele unităţilor administrativ teritoriale. Au venit către PSD, aşa sunt consilieri locali mulţi şi primari", spune Mang.

Gavrilă Ghilea, preşedintele PDL Bihor, condamnă modul în care au fost atraşi edilii locali şi consideră că presiunile care sunt făcute asupra lor încalcă legea.

"Atunci când şantajezi un ales, îl condiţionezi de a primi anumite fonduri sau acceptarea unor proiecte, din punctul meu de vedere este o faptă penală."


Aurel Popa, primarul din Săcădat, este primul edil care a recunoscut trecerea de la PDL la PSD.

"Trec dincolo că nu am de ales. Asta e singura, zic eu, variantă la ora actuală. Am fost la PSD, am stat 2 ani în PDL, mă reîntorc iar încă 2 ani."

În aceeaşi situaţie se află şi primarul de la Borod, care alături de consilierii locali vrea să părăsească PDL. Secretara primăriei a recunoscut telefonic faptul că dosarele necesare mutării au fost înregistrate, însă până la sosirea jurnaliştilor la Borod, secretara împreună cu primarul au plecat la Oradea lăsând primăria fără şefi.

În Bihor, până acum au trecut oficial la PSD patru consilieri locali şi un consilier judeţean.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operatori: Ciprian Platona, Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri