Sari la conținut

Problemele studenților, dezbătute la Oradea

foto: ebihoreanul.ro

Cea dintâi adunare generală a avut loc în 1999, la Timișoara, iar în acest an evenimentul a fost organizat pentru prima oară la Oradea. Timp de trei zile, studenți vor aborda problemele cu care se confruntă la nivel național.

"Vor pune accent pe situația dramatică a burselor sociale, care sunt de două sau trei ori mai mici decât prevede legea", spune Brândușa Lungu, vicepreședintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

În discuție vor fi puse și rezultatele campaniei "6% pentru educație" prin care alianța studenților a cerut alocarea unui procent mai mare din PIB pentru învățământ.

"Ne dorim să existe un plan financiar multi anual, în care să vedem anii viitori câți bani va primi educația. Dacă răspunsurile sunt nesatisfăcătoare, bineînțeles vom relua acțiunile critice", a transmis Mihai Dragoș, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

Noul ministru al Tineretului și Sportului, fosta mare campioană Gabriela Szabo, le-a transmis studenților un mesaj prin care își arată disponibilitatea pentru o colaborare cu tinerii.

Adunarea generală de la Oradea a fost organizată de către asociația studenților în istorie "Gheorghe Șincai" și cea a studenților farmaciști. În România fac parte din astfel de organizații peste 400 de mii de studenți.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboş