Proces simulat la facultatea de Drept. Studenţii au avut de rezolvat un dosar referitor la un accident auto

Data publicării:
proces simulat

Studenții de la Facultatea de Drept din Oradea au fost împărțiți în echipe, care au reprezentat apărarea și acuzarea. Tinerii au avut de rezolvat un dosar referitor la un accident auto şi s-au întrecut în pledoarii. Procesul simulat a fost organizat de Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept.

"Pentru a putea pune în practică ceea ce învaţă la facultate şi a vedea cum se descurcă. Ei se pregătesc pe ambele părţi, şi pe acuzare şi pe apărare", spune Claudia Romocea, vicepreşedinte ELSA Oradea.

Studenții au încadrat infracțiunea și au propus pedepse. Printre cei obişnuiţi cu astfel de acţiuni este Claudiu Popovici, care este în anul trei la Facultatea de Drept din Oradea. Tânărul a participat, în fiecare an de studiu, la astfel de procese simulate: "Este un bun exerciţiu de-a pune în aplicare ceea ce studiem şi totodată de-a arăta celor din jur şi viitorilor noştri colegi şi judecători de ce putem fi în stare."

"Consider că este o activitate ELSA importantă pentru studenţi, care ajută la dezvoltarea lor juridică", susţine Alina Bărbuş, studentă la Drept.

În opinia lui Cristian Moneci, judecător la Tribunalul Bihor, "organizarea unui asemenea proces contribuie la creşterea abilităţilor de a vorbi în public. Am încercat, prin modul în care am gândit speţa şi structura acestui concurs, să le oferim posibilitatea să se transpună în roba unui avocat, respectiv a unui procuror."

La final au fost stabiliţi câştigătorii şi a fost premiat cel mai bun orator.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri