Produs cu mucegai, găsit într-un hipermarket din Oradea

Data publicării:
VO cremvursti mucegai

Un hipermarket din Oradea a fost nevoit să retragă de la comercializare un întreg lot de cremvurşti. Decizia a fost luat după ce un client a reclamat la Protecţia Consumatorilor că mai multe preparate pe care le-a cumpărat din respectivul lot prezentau urme de mucegai.

Comisarii OPC au stabilit că este vorba despre cremvurşti produşi în Ungaria şi distribuiţi de către o firmă din Bucureşti. Funcţionarii bănuiesc că preparatele nu au fost depozitate în condiţii şi la temperaturi corespunzătoare.

"Operatorul a retras întregul lot de la comercializare. Noi am repartizat reclamaţia echipajului de zonă, acesta a luat legătură cu operatorul economic. Suntem în posesia procesului verbal de retragere în acest moment, urmând ca ulterior să se procedeze conform prevederilor legale. Urmează să fie verificate condiţiile de păstrare, condiţiile de depozitare, documentele de calitate, ulterior se va consemna totul într-un proces verbal", a precizat Adela Baziliu, comisar superior în cadrul CJPC Bihor.

În funcţie de rezultatele controlului început în acest caz, comisarii vor stabili sancţiunile ce vor fi aplicate.Amenzile pentru astfel de abateri sunt cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri