Profesor orădean, căutat de scafandri în apele Crişului Repede

Data actualizării: Data publicării:
cautari pe rau scafandru

Sunt căutări disperate ale pompierilor pentru găsirea unui profesor de fizică de la şcoala Oltea Doamna din Oradea. Luni, acesta a căzut în Crişul Repede şi de atunci nu se mai ştie nimic de el.

De luni seara, de când Peter Gyorgyi a dispãrut în apele Crișului Repede, pompierii îl cautã în apele râului. Bãrbatul se afla împreunã cu cele douã nepoate în apropierea casei, din zona Podgoria, când i s-a fãcut rãu, s-a dezechilibrat și a cãzut în Criș.

Scafandrii veniți din Arad l-au cãutat în zona Uzinei de Apã de pe Calea Clujului.

"Căutările pompierilor sunt extrem de dificile mai ales că în această zonă Crişul Repede are o adâncime de 4-5 metri. În plus apa este foarte învolburată", spune Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

"Apa este foarte agitată, debitul este foarte crescut. Sunt porţiuni unde adâncimea Crişului Repede nu permite vizibilitatea până la fundul acestuia de accea a fost nevoie de sprijinul scafandrilor, au fost reluate căutările cu ajutorul bărcilor dar şi căutări pedestre pe malurile Crişului", a precizat lt. Paul Radu, de la Detaşamentul 1 Oradea.

Pompierii vor extinde cãutãrile zilele viitoare şi spre centrul oraşului. Dispariţia bãrbatului i-a afectat şi pe dascãlii şi elevii şcolii unde predã.

"Bărbatul este profesor de fizică la Şcoala "Oltea Doamna" din Oradea şi este extrem de iubit de către elevii săi. Colegii lui sunt în stare de şoc şi speră ca barbatul să fie găsit în viaţă", a relatat Claudiu Mihuţ, jurnalist Digi24 Oradea.

"El venea la şcoală, nu a avut mari probleme cu sănătatea. Un coleg excepţional şi corect", spune Mircea Mitran, fostul director al şcolii "Oltea Doamna".

"Este un profesor iubit de elevi, are şi experienţă managerială, pentru că a fost mult timp director adjunct al şcolii. Sperăm într-o minune şi că va fi găsit în viaţă", a declarat pentru Digi24 Oradea directoarea şcolii "Oltea Doamna", Florina Muscă.

Dispariţia lui Peter Gyorgyi aduce aminte de o altă întâmplare nefericită care a dus la moartea unui dascăl orădean. În septembrie 2013, profesorul de fizică Marin Bica a murit în timpul unei excursii la mănăstirea Polovragi, din județul Gorj. În momentul în care a încercat să facă o fotografie s-a dezechilibrat și s-a prăbușit în gol aproape 30 de metri.

Reporter: Claudiu Mihuţ Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri