Profesori rămaşi fără ore la clasa pregătitoare

Data publicării:
stirea 205 20profesori-33601

Profesorul Gheorghe Urda a aflat în urmă cu două săptămâni că nu va mai primi bani pentru orele de Religie pe care le predă la Oşorhei, Ineu şi Husasău de Criş. Asta înseamnă câteva zeci de lei în minus la salariu.

"Vestea am primit-o aşa şi aşa, fără mari bucurii, dar ce să facem, asta e situaţia", a declarat Gheorghe Urda, profesor de Religie.

A decis să lucreze voluntar, la fel ca toţi colegii din judeţ care predau Religie, dintr-un singur motiv.

"E mare nevoie la noi în ţară de o învăţătură morală, religioasă", a spus Gheorghe Urda, profesor de Religie.

Aproape în fiecare şcoala s-au făcut reduceri de ore din normele profesorilor titulari şi suplinitori, însă doar cei care au normă întreagă au rămas neatinşi. În Bihor nu vor mai fi plătite 540 de ore care sunt predate la clasa pregătitoare.

"S-a recomandat ca la clasa zero orele de Educaţie fizică şi sport, Engleză şi Religie să fie făcute de învăţătoare. Pentru a se face economie la salarii? Pentru a se încadra în numărul de posturi aprobate", a spus Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Biho.

"Noi am avut de redus 0,25 de norme asta reprezentând orele de educaţie fizică şi religie. Orele de Educaţie fizică au fost preluate de învăţători, iar orele de Religie le fac profesorii neremuneraţi", a spus prof. Adriana Indrie, directoarea şcolii din Oşorhei.

"Eu consider că suntem calificaţi din cauză că am făcut în liceul pedagogic practica pedagogică la aceste ore, predând ani de zile educaţie fizică", a declarat Carmen Dumuţa, profesor la clasa pregătitoare în Oşorhei.

Chiar dacă orele au fost luate de profesori în şedinţele publice din vară, nimeni nu garantează că până la sfârşitul anului şcolar se va reveni la plata acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri