Profesorul de fizică Marin Bica a murit 

Data publicării:
BETA Marin Bica

Luni a fost o zi tristă la școala Dacia. La intrarea în unitatea de învățământ, profesorii și elevii au aprins lumânări, au depus flori și i-au lăsat un ultim mesaj celui care în ultimii ani le-a fost prieten, coleg și profesor. La ora 11, în toată școala s-a ținut un moment de reculegere.

"Nu-mi vine să cred, nu pot să mă consolez cu gândul că el nu mai este printre noi", spune Florian Hava, directorul școlii Dacia din Oradea.

Cu gândul la dascălul plecat prea devreme, profesoara de matematică Monica Bercea își amintește că Marin Bica era "o persoană cu calități morale și profesionale deosebite, omul care nu știa să spună nu, tot timpul ne ajuta".

După o experiență de câțiva ani la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Oradea, Marin Bica a venit la școala Dacia în 2001, ca profesor de fizică. Pasionat de astronomie, a înființat un cerc de profil, unde i-a adunat pe toţi elevii care voiau să studieze bolta cerească. A devenit apoi antrenorul lotului de astronomie al României. "Cu acești copii a reușit să ne aducă o medalie de argint și locul trei la campionatul modial, a dus de asemenea lotul României pe locul 2 în lume", detaliază directorul școlii Dacia din Oradea.

Profesorul Marin Bica a murit vineri în timpul unei excursii la mănăstirea Polovragi, din județul Gorj. În momentul în care a încercat să facă o fotografie s-a dezechilibrat și s-a prăbușit în gol aproape 30 de metri.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri