Program de 1 Mai, în Oradea. Cum lucrează angajaţii de la Starea Civilă, câţi poliţişti asigură ordinea publică şi cum circulă tramvaiele şi autobuzele

Data publicării:
primaria Oradea

Instituţiile publice şi transportul în comun şi-au adaptat orarul pentru minivacanţa de 1 Mai. În timp ce majoritatea instituţiilor nu au program cu publicul, unele sunt deschise după un program de sărbătoare, în timp ce poliţiştii sunt la datorie în toată această perioadă.

primaria Oradea

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea – Compartimentul de Stare Civilă, pentru perioada 29 aprilie - 1 mai este următorul:

Sâmbătă, 29 aprilie:
- înregistrare decese – 08:30 – 12:30
- oficiere căsătorii – 13:00 – 19:00

Duminică, 30 aprilie:
- oficiere căsătorii – 12:00 – 15:00

Luni, 1 mai:
- înregistrare decese  – 09:00 – 13:00
- înregistrare naşteri/ căsătorii - închis

În aceste zile pot fi obţinute relaţii la numărul de telefon 0259/409410. Toate activităţile de stare civilă vor fi reluate marţi, 2 mai, cu program normal de la ora 8:30.

masina de politie_fb
Foto: Facebook

În perioada 28 aprilie – 1 mai, liniştea şi ordinea publică vor fi asigurate de 830 de poliţişti bihoreni de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri.

„Zilnic, peste 90 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale”, a transmis, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. „Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în trafic, la orele de vârf, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul circulaţiei. Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogări.”

autobuz electric

Luni, 1 mai, mijloacele de transport în comun din Oradea vor circula conform graficelor de duminică şi sărbători egale. Excepţie fac autobuzele planificate pe traseul Oradea – Biharkeresztes, care vor circula conform graficelor de zile lucrătoare (3 curse/zi).

“Punctele de vânzare a titlurilor de călătorie vor fi deschise conform orarului pentru duminică şi sărbători legale”, se arată într-un comunicat al societăţii orădene de transport public – OTL.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri