Sari la conținut

Programări exclusiv online la Permise şi Paşapoarte

Începând de joi, 1 martie, programarea la Serviciul de Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bihor se poate face exclusiv online. Instituţia Prefectului speră ca în acest fel să elimine cozile şi eliberarea de numere de ordine.

Cei care se înscriu online trebuie să se prezinte la ghişeu cu cel mult cinci minute înainte de data şi ora la care au fost programaţi.

Veşti bune sunt şi pentru cei care au nevoie de paşaport. Odată cu implementarea sistemului online pe noul site al prefecturilor din ţară au fost eliminate mai multe câmpuri unde solicitantului i se cereau prea multe date.

Prin desfiinţarea taxelor de urgenţă şi a celor consulare, nu mai e nevoie nici de completarea numerelor de chitanţe pentru acestea.

"Odată cu încorporarea noului site al prefecturilor al sistemului de programare online, au fost eliminate o serie de câmpuri care îngreunau procedura de depunere a dosarelor. De exemplu, pentru cetăţenii români care lucrează în străinătate se cereau o mulţime de informaţii referitoare la părinţi, bunici, căţei şi de toate. Şi au fost eliminate acele câmpuri ca să scurtăm durata de depunere a solicitărilor", a explicat Ioan Mihaiu, prefectul judeţului Bihor.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi