Proiect UDMR: 10.000 de lei premiu pentru cei mai buni absolvenți de liceu

Data actualizării: Data publicării:
elev examen

Un premiu de 10 mii de lei ar putea primi cei mai buni dintre absolvenții de liceu din România. Condiția este să obțină cel puțin media 9,50 la "bacalaureatul național cu nivel ridicat". Este una dintre prevederile proiectului de modificare a Legii Educației inițiat de UDMR. Acesta prevede, printre altele, ca examenul de Bacalaureat să fie de două tipuri, introducerea învățământului dual universitar și acordarea unor cupoane pentru educație timpurie. Deputatul UDMR de Bihor Szabo Odon a vorbit despre acest proiect într-un interviu pentru Digi24 Oradea.

Referindu-se la cupoanele pentru educația timpurie, deputatul Szabo Odon a precizat că UDMR are două inițiative în acest sens.

În ceea ce privește examenul maturității la final de liceu, UDMR propune împărțirea în bacalaureat cu nivel ridicat și bacalaureat standard. Primul tip de examen ar urma să fie susținut fie la toate materiile, fie la una singură. Absolvirea Bacalaureatul cu nivel ridicat oferă tinerilor o serie de beneficii, susține deputatul Szabo Odon.

Proiectul de modificare a Legii Educației propune și introducerea sistemul învățământului dual universitar, care îl are ca model pe cel din Germania.

Reporter: Adrian Laboș
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri