Proiecte fără finalitate. Bihorul, o adevărată țară a apei termale, nu are un parc acvatic pe măsură

Data publicării:
proiecte3

Autoritățile din Oradea și din comuna Sânmartin, dar și investitorii privați din zonă au încercat, rând pe rând, să pună pe picioare un aquaparc, care ar atrage turiști și ar crea locuri de muncă. De fiecare dată însă, fie birocrația, fie lipsa fondurilor, au fost piedici de netrecut.

Nicolae Leuce, viceprimarul comunei Sânmartin: "La execuția lucrării nu s-a ajuns, din cauza că nu am reușit să găsim finanțare pentru acest obiectiv. Suma este foarte mare, este vorba de 50 de milioane de euro."

Și astfel un poiect terminat în 2008 a fost aruncat într-un sertar, unde își așteaptă finanțarea. Și Oradea s-a angajat în 2011 într-un proiect similar, finanțat cu fonduri europene. Nymphea Spa a fost anunțat ca o concurență serioasă pentru parcul acvatic din Debrețin, însă lucrările s-au oprit înainte de a începe.

Marius Moș, director executiv Direcția de Management și Proiecte din Primăria Oradea: "Procedăm în momentul de față la revizuirea proiectului tehnic pentru includerea de soluții care să ne aducă un aquapark cât mai eficient, după care sperăm că undeva în primăvara, spre vară să începem și lucrările."

Nici administratorii stațiunii Băile Felix nu au reușit să ducă până La capăt un proiect ambițios, prin care s-a încercat crearea unui parc acvatic la unul dintre hotelurile din stațiune. Lucrările s-au oprit în 2009 din lipsă de fonduri.

Gheorghe David, administrator de pensiune în Băile Felix: "Numărul turiștilor ar crește enorm. Așa cum și în alte părți, unde există Asemenea investiții, turiștii vin cu plăcere."

În tot acest timp, turiștii români iau cu asalt ștrandurile din estul Ungariei sau cel din Budapesta, cel mai mare de acest gen din Europa de Est.

reporte: Ariadna Bălăian
operator: Monica Pop
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri