Proiectele transfrontaliere, motiv de contre în administraţia bihoreană

Data publicării:
reactie popa

Primarul Ilie Bolojan susţine că şefii judeţului nu au inclus în strategia cu fonduri obţinute împreună cu partenerii maghiari proiecte cu adevărat importante pentru Bihor. În schimb, au fost propuse planuri care, în opinia edilului, nu contribuie la dezvoltarea regiunii.

„Judeţul Bihor a propus ca proiect strategic un proiect de aşa-zis strategic, o asfaltare de drum de 15 kilometri, în zona comunei Lunca", spune Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

„E răutăcios spus că fac ăla în contrapondere cu drumul expres. Sunt lucruri total diferite şi se promovează pe proiecte total diferite", este de părere Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Drumul expres la care se referă preşedintele Consiliului Judeţean Bihor este cel propus să unească localităţile din apropierea Oradei. Primarul Ilie Bolojan consideră că planul acestei centuri metropolitane putea fi susţinut pentru obţinerea fondurilor transfrontaliere, dacă şefii Consiliului Judeţean se consultau cu administraţia orădeană. "Acest proiect nu îndeplineşte condiţiile necesare: să coste sub 6 milioane de euro şi să nu permită traficul maşinilor de mare tonaj", a replicat Cornel Popa.

„Şi dacă am putea şi nu ar fi condiţia de 6 milioane şi acea condiţie de 9 tone, care limitează mijloacele de transport pe centura aceea, cele două concluzii ne îndepărtează de posibilitatea de a o promova pe proiectele HU-RO."

În schimb, Cornel Popa spune că a inclus inelul rutier propus de Zona Metropolitană pe o listă cu proiecte prioritare pentru Bihor la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest.

reporter: Laura Breb
operator: Ciprian Platona

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri