Sari la conținut
News Alert

Proiectul "pietonalei" de pe Alecsandri, aprobat de consilierii orădeni

Potrivit variantei aprobate de consilierii locali (din trei propuse), cei 13 metri lăţime ai străzii vor fi împărţiţi astfel:
- pe partea stângă înspre Pasajul Vulturul Negru, doi metri sunt destinați zonei pietonale - apoi 4 metri sunt prevăzuți pentru marchize
- alţi 4 metri folosiţi pentru alimentarea teraselor și pentru accesul ambulanţelor ori a maşinilor de pompieri
- apoi 2,5 metri de zonă pietonală.

La intrarea pe strada Vasile Alecsandri dinspre Pasajul Vulturul Negru va fi realizată o fântână din piatră.

Toate cablurile - electrice sau TV - vor fi introduse într-o canalizaţie tehnică, în mijlocul străzii, unde se poate interveni fără a afecta pavajul.

„Aproximativ 300.000 de euro sunt prevăzuți pentru achiziția marchizelor cu dublă destinație. La fiecare din aceste marchize, în subteran sunt prevăzute canalele tehnice, astfel încât administratorul terasei se poate folosi de apă curentă sau de curent electric", a precizat într-un comunicat viceprimarul oraşului, Mircea Mălan.

Marchizele se vor monta la cerere şi nu vor mai fi folosite contragreutăţile de beton pentru umbrele.

În cazul în care cererea de finanţare depusă la Agenția de Dezvoltare Nord-Vest va fi aprobată, lucrările trebuie realizate în acest an.

„Dacă nu vom primi finanțare, vom depune o nouă cerere pe sesiunea 2014 -2020. În ceea ce privește consolidarea Podului Ferdinand, am dat drumul la licitație, pentru că dacă nu vom obține finanțare europeană, vom realiza lucrările din bugetul local", a mai precizat viceprimarul Mălan.

Editor web: Adrian Laboş