Sari la conținut

Proiectul "Spune STOP inactivității!" oferă cursuri gratuite şomerilor

Cursurile sunt concepute pentru 882 de șomeri din nord-vestul și sud-vestul țării, din Moldova și din Oltenia. Sunt vizați mai ales cei din mediul rural, care vor beneficia de lecții și ședințe de consiliere gratuite.

"Încercăm să dezvoltăm o altă manieră de abordare, aceea pliată pe nevoile oamenilor. Noi ne adresăm persoanelor aflate în dificultate din zonele rurale", explică preotul Laurențiu Lazăr, coordonatorul de proiect.

Pentru cursuriile de iniţiere este nevoie de absolvenţi a minim 12 clase, iar pentru celelalte cursuri de calificare candidaţii trebuie să aibă cel puţin opt clase.

"Pentru şomerii de lungă durată formarea într-o nouă meserie sau capătarea unor noi ablitităti este foarte importantă: aceştia au ajuns în această situaţie vulnerabilă din cauza pierderii unui post, a unui loc de muncă", susţine Claudia Torje, formator în cadrul proiectului.

Cursurile au început în luna iunie în 12 orașe din țară. Cele cu durata de 60 de ore se vor desfăşura pe o perioadă de cel mult 3 săptămâni, iar cursurile de 360 de ore se vor derula pe parcursul a 4 luni.

Proiectul "Spune STOP inactivitatii!" este susținut de trei fundații și Episcopia Severinului și Strehaiei.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboș