Promenada Inimilor. Orădenii au participat la crosul "Aleargă pentru inima ta!"

Data actualizării: Data publicării:
PROMENADA_INIMILOR_260916

Aleargă pentru inima ta! A fost sloganul sub care 150 de orădeni au alergat duminică pentru a susține mișcarea în aer liber, aliatul ideal în lupta cu bolile cardiovasculare. La cros au venit și alergători care s-au confruntat cu probleme cardiace, dar care prin sport au reușit să le depășească. Statistica arată că la fiecare 30 de minute un român cade victimă unui infarct, în timp ce unul din trei suferă de hipertensiune arterială.

 

La crosul "Aleargă pentru inima ta!" s-a înscris și Raluca, o tânără din Oradea care spune că și-a schimbat stilul de viață în urmă cu 8 ani. Prin alergare a reușit să piardă peste 20 de kilograme și de atunci se simte mult mai bine.

"Alergatul înseamnă sănătate și pentru inimă, chiar și pentru cei cu probleme cardiace, știu asta din proprie experiență că ajută. Le recomand tuturor să alerge, chiar și celor care au probleme cardiace."

Prin parcul Brătianu au alergat 150 de orădeni de toate vârstele, care spun că mișcarea le oferă energie pentru tot restul zilei.

"- Cât de des faci mișcare pe săptămână?
- Cam de 4-5 ori.
- Ce presupune această mișcare în cazul tău?
- Fotbal."

"Cu cât am fi mai mulți aici să alergăm, cu atât spitalele ar fi mai goale, ar fi muzee. E bine pentru sănătate, inimă, tensiune pentru orice", consideră Petru Copil, participant la cros.

"Traseul pentru seniori a fost de 2.000 de metri în cazul fetelor, 3.000 de metri pentru băieți; a depins de fiecare categorie de vârstă: de exemplu, copiii au alergat un kilometru", a precizat Iosif Korodi, directorul adjunct al Direcției de Sport și Tineret Bihor.

"Promenada Inimilor" a fost organizată și în acest an de reprezentanții Clubului Rotary. Evenimentul are drept scop încurajarea populației să facă mișcare pentru a preveni apariţia bolilor cardiovasculare.

"Dorim să atragem atenția tuturor tinerilor, dar și cetățenilor de orice vârstă că mișcarea este cea mai importantă, ea ne ține în viață, evident alături de o alimentație sănătoasă", a spus Emil Bradea, secretarul Clubului Rotary Oradea.

Programul "Promenada Inimilor" a fost inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și se derulează în peste 10 țări din Europa. În România, prima ediţie a fost organizată în 2013.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri