Sari la conținut

Promisiuni nerespectate. Doar câteva sute de metri de asfalt de pe DN 76 au fost refăcuţi

Denivelări, gropi, semafoare, aglomeraţie. Sunt cuvintele care descriu cel mai bine situaţia pe drumul național 76. Șoferii care se încumetă să-l străbată se tem pentru siguranţa lor şi a maşinilor.

"- Cum afectează mașina acest drum?
- Din punct de vedere al bucșelor, capete de bară, direcție, da, afectează, fiind rău și pur și simplu e și periculos având în vedere că se circulă pe semne."

"Nu fac cursele în partea aia, spre Beiuș; din cauza drumului mai mult stric mașina și timpul e mult de deplasare."

"E teroare. Am mers o dată pe aici pe la semafoare am zis că nu mă mai duc. Am făcut două ore şi jumătate până la Beiuș." 

În urmă cu două săptămâni, lucrările de refacere a şoselei între Oradea şi Sânmartin au fost preluate de un performant utilaj, despre care se spunea că poate reface chiar şi doi kilometri pe zi. Promisiunile nu s-au confirmat. De atunci, doar câteva sute de metri de asfalt au fost refăcuţi.

"Ce părere să avem? Oameni neserioși, nu și-au făcut treaba și o să dureze încă 10 ani."

"Eu lucrez la Sânmartin și îmi rup toată mașina pe acolo. Trebuia să facă astă-vară, nu acum când au venit ploile."

Constructorii au refuzat să comenteze situaţia, în timp ce autoritățile au dat vina pe vremea rea.

"Motivul întârzierii lucrărilor pe DN76 se datorează condițiilor meteo", explică Claudia Timofte, şefa Cancelariei Prefectului de Bihor.

Teoretic, refacerea şoselei dintre Oradea și Sânmartin are ca termen limită data de 15 decembrie. Care va fi imposibil de respectat în actualul ritm, cred şoferii.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş