Protest cu trompete şi fluiere al sindicaliştilor OTL

Data actualizării: Data publicării:
VO protest OTL

A fost protest cu trompete şi fluiere joi după-amiază în centrul Oradei. Zeci de sindicalişti din cadrul societăţii de transport local din oraş s-au strâns în Piaţa Unirii, nemulţumiţi de posibilele reduceri de posturi din cadrul instituţiei.

Protestatarii spun că şefii societăţii ar fi luat decizii în defavoarea salariaţilor, fără să respecte legea şi contractul colectiv de muncă.

Virgil Mânz, liderul sindicatului angajaţilor OTL: "Sunt nemulţumiri legate de nerespectarea contractului colectiv de muncă valabil încheiat, modificarea organigramei societăţii prin reorganizarea, reducere de posturi, reducere de personal fără nici un motiv viabil în acest moment. Nu se ştie ce tip de restructurare vor să facă, pentru că nu avem deocamdată nici un act în sensul acesta, doar din vorbe ştim că s-a discutat în primărie. Domnul primar ar fi spus că din cauza celor 102 taxe anulate de PSD, bugetul local va încasa cu aproximativ 4 milioane de lei mai puţin."

Angajaţii consideră că nu se justifică eventualele concedieri, din moment ce OTL este pe profit. Reprezentanţii sindicatului spun că au organizat protestul astfel încât să nu afectat transportul în comun. Ei anunţă că astfel de acţiuni ar putea avea loc săptămânal până când se va ajunge la soluţionarea revendicărilor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri