Sari la conținut

Protest în fața Prefecturii Maramureș în sprijinul primarului din Săpânţa

Localnicii din Săpânța spun că sunt mulțumiți de primar, motiv pentru care nu doresc să fie schimbat. Acesta a fost prins la volan fără permis de conducere, iar instanța l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Prefectura a decis încetarea mandatului edilului iar oamenii îl acuză pe prefect că a fost prea drastic.

"La Vâlcea primarul a fost prins cu mită de 200.000 de euro. L-a arestat pe loc, l-au ținut după gratii, i-a dat trei ani cu suspendare, a ieșit din pușcărie și a mers în primărie", spun oamenii.

„El e un om care a făcut în săpânța multe lucruri valoroase, nu lucruri de bătaie de joc."

Subprefectul Alexandru Bondrea a stat de vorbă cu protestatarii și a încercat să le explice situația. Prefectul de Maramureș a semnat în 10 martie ordinul de încetare a mandatului primarului din Săpânța, Gheorghe Stan.

"Acestea sunt condițiile legale. Prefectul veghează la respectarea legii. Legea spune foarte clar că în baza documentelor emise, se emite ordinul. Primarul are dreptul să facă contestație în 10 zile", a explicat subprefectul Alexandru Bondrea.

Nemulțumirea oamenilor este atât de mare, încât au promis să continue protestele. Ei vor chiar să blocheze drumul în centrul de comună, dacă Gheorghe Stan nu va fi repus în funcţia de primar al comunei Săpânța.

redactor: Laura Breb
operator: Roland Zsurzsan