Protest în Piaţa Unirii | Orădenii, din nou în stradă

Data actualizării: Data publicării:
protest

În ciuda frigului de afară, orădenii nu se dau bătuți. Duminică seara, circa 30 de persoane au ieșit, din nou, în stradă, ca să protesteze împotriva actualei guvernări și a corupției. Mici și mari, manifestanţii au strigat şi au cântat împotriva Guvernului şi a PSD.

Protestatarii s-au strâns în Piaţa Unirii din Oradea în jurul orei 18:30, unde au adus steaguri tricolore şi un banner cu mesajul #VăVedem. Oamenii spun că asaltul guvernanților asupra Justiției, deciziile care amenință economia țării și măsurile fiscale luate sunt câteva dintre motivele care i-au scos, iar în stradă.

"Acum luptă și sunt în stare să facă chiar orice pentru a-și păstra averile și a scăpa de pușcărie, asta e principala lor preocupare."

"Ne motivează cred că faptul că încă lupta nu s-a terminat încă și avem de câștigat, ci avem de pierdut dacă venim în stradă. E important să continuăm să venim și să arătăm că nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă."

Prin vocea lui Alin Dobai, reprezentanții Asociației ''Oradea Civică'', cea care a mobilizat lumea în ultima perioadă, spun că protestele vor continua și în perioada următoare.

"Faptul că în 20 ianuarie s-a ieșit masiv, nu înseamnă că totul s-a terminat. În continuare urmărim ceea ce se întâmplă pe scena noastră politică, sperăm să vină tot mai multe mesaje și din partea președintelui și din partea organizațiilor internaționale."

Orădenii au avut mesaje şi pentru concitadinii lor care nu au ieşit alături de ei şi le-au transmis că "statul la căldură naşte dictatură".

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri