Sari la conținut

Protest în satul de vacanţă. 80 de persoane au acuzat starea drumului spre Coada Lacului

Sutele de oameni care și-au construit case de vacanță în zona Lacului Leșu spun că drumul judeţean Remeţi-Stâna de Vale, pe care trebuie să circule, arată mai rău ca un drum forestier. O porțiune de 9 kilometri se traversează în aproape o oră.

"Anul acesta am venit doar de două ori, doar de două ori pentru că plâng când vin, când de fapt ar trebui să mă bucur", spune Cornel Gârba, proprietarul unei case de vacanță.

Drumul care leagă barajul de satul de vacanţă nu a fost modernizat niciodată. Proprietarii au cerut de nenumărate ori autorităţilor din Bihor să rezolve situaţia. De pildă, în comuna Bulz au fost organizate în ultimii ani, trei licitați, însă tot degeaba, spun protestatarii.

"A câștigat o licitație o firmă din Aștileu și nu primește autorizație de construcție. Deci, eu fac licitație, eu dau o licitație, o câștigă firma respectivă și nu o dă. Noi ce să mai înțelegem?", se întreabă Traian Ciobanu, unul dintre organizatorii protestului.

"Când mă întorceam de la oraș, a căzut o zăpadă de 5, 10 cm, drumul era foarte lunecos. Eram pe 4X4, am derapat dintr-o groapă și am avut noroc că un butuc rupt la 1 metru m-a oprit. Altfel eram pe fundul lacului."

Din cauza drumului, zona este ocolită şi de turişti.

"Ieri am fost cu turiștii mei. M-am pus în mașină, dintr-o dată am auzit un poc, ne-am coborât din mașină. Mașina era toată ruptă. Ne-au spus că niciodată nu o să mai vină", se plânge Melinda Viski, reprezentanta unei pensiuni.

"Nu aș fi crezut! Mi s-a spus că este drumul rău, dar nu ne-am închipuit că este chiar așa de rău", spune un turist.

Oamenii au vrut să facă de demonstraţie legală, de Ziua Naţională, însă nu au primit autorizaţii. Primarii celor două localități pe raza cărora trece drumul nu au putut fi contactați pentru a comenta situaţia.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves