Protest mut în faţa sediului PSD Bihor | Ziua 2

Data actualizării: Data publicării:
protest PSD ziua 2

Zeci de orădeni au protestat în tăcere, pentru a doua zi consecutiv, în fața sediului PSD Bihor. Au venit la amiază şi au adus bannere cu mesaje acide la adresa actualei guvernări. Între timp, continuă strângerea de semnături pentru petiția "Fără penali în funcții publice". Printre cei 7.000 de bihoreni care şi-au arătat sprijinul faţă de această iniţiativă s-a aflat şi o pereche de miri.

Aproximativ 30 de membri ai organizaţiei Oradea Civică s-au strâns, la ora 12, în faţa sediului PSD Bihor din centrul oraşului. Au rămas în zonă un sfert de oră, timp în care și-au transmis nemulțumirile prin intermediul unor mesaje scrise pe bannere.

Sebastian Duma, membru Oradea Civică: "Oameni condamnați deja, așa cum este Liviu Dragnea care are două condamnări pentru două infracțiuni de drept comun, acești oameni nu trebuie să se afle în funcții publice. România și cetățenii ei nu pot avea un viitor câtă vreme viitorul le este decis de niște hoți."

"Protestăm și vom protesta în continuare, pentru că și ei se țin în continuare de hoții și nu mi se pare normal și firesc", spune un participant la acţiune.

Protestatarii se gândesc sã organizeze astfel de acțiuni și în faþa sediilor altor partide pe care le acuzã cã fac jocul PSD.

"Ar fi nevoie să mergem și al UDMR și de la ALDE și să îi rugăm, mai ales pe domnii de la UDMR de care suntem foarte nemulțumiți, și nu înțeleg de ce susțin coduri penale."

În paralel, continuã campania de strângere de semnãturi pentru petiţia "Fãrã penali în funcţii publice". Printre cei 7500 de bihoreni care şi-au manifestat susţinerea se numãrã doi miri alãturi de câţiva nuntaşi.

Constantin Dumitriu, membru Oradea Civică: "Au venit și mirele și mireasa și nașii au venit la protest și oameni care au abandonat nunta, au venit lângă noi, au scandat cu noi, o doamnă era chiar din București."

Cei care vor sã strângã semnãturi o pot face cu ajutorul unui formular online.

Cosmin Bursaşiu, membru Oradea Civică: "Se poate descărca lista de pe "fără penali în funcții publice" și în format landscape și trebuie să fie pe fiecare listă doar oameni din aceeași localitate."

Protestatarii spun cã vor reveni şi miercuri în faţa sediului PSD Bihor.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri