Sari la conținut

Protest pe cel mai prost drum din România. Şoferii au manifestat pe DN76 Oradea - Deva

Şoferii au pus cruce, la propriu, unui drum la care lucrările par să nu se mai termine. Au adus cu ei o cruce pe care au scris "DN76 - 2014 - decedat".

"Acest drum arată precum simbolul din mâna mea. Este un drum decedat. Pe acest drum nu se poate circula în condiţii umane. Pe acest drum se aşteaptă minute în şir la semafoare", spune Zoltan Kovacs.

"Ajung greu la serviciu. Este o gravă problemă economică faptul că livrările de marfă care se fac din Ştei, Beiuş înspre beneficiarii din ţară suferă pierderi calitative foarte mari", consideră Dan Popa, organizator al protestului.

"Noi vrem drum european, nu vrem crater bihorean!", au scandat protestatarii.

Fiecare şi-a spus oful.

"Acest drum arată jalnic, şantiere unde nu se lucrează. Au început în primăvară să sape, au lăsat totul aici, aşa."

"Multă, multă aroganţă şi nepăsare pentru bihoreni."

"Este problema tuturor. Nu facem politică, nu vrem să politizăm acest miting. Dorim să putem circula decent şi omeneşte."

"Există o variantă de schimbare a soluţiei tehnice; în acest moment se lucrează la partea tehnică. Dacă nu se va ajunge la o variantă echitabilă sau nu va fi acceptată schimbarea soluţiei tehnice, am scris directorului CNADNR şi ministrului Transporturilor, voi susţine ca acest contract să fie reziliat", a declarat Claudiu Pop, prefectul de Bihor.

DN76 este reabilitat printr-un proiect eruopean în valoare de 210 milioane de euro. Deşi contractul de finanţare a fost semnat anul, iar banii pentru reabilitare există, firmele constructoare fie au intrat în faliment, fie
au ales soluţii tehnice greşite.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Rezmuves Robert
Editor web: Adrian Laboş