Sari la conținut
News Alert

Protest Sanitas în faţa Prefecturii Maramureş

Membrii Federaţiei Sanitas cer creşterea cu 25% a tuturor salariilor, dar şi acordarea de sporuri şi adoptarea unui regulament pentru acestea. Nemulţumirile au fost transmise Prefectului de Maramureş. 

"Astăzi ne aflăm aici pentru a rezolva inechităţile salariale din sistemul sanitar pentru toţi salariaţii, o mărire salarială de 25 la sută pentru întreg personalul din sistemul sanitar în 2016, aşa cum ni s-a promis."

"Personalul din sănătate cred că a ajuns la limita puterilor. Nemulţumirile noastre sunt vechi, problemele se adâncesc pe zi ce trece şi, culmea, guvernanţii noştri nu găsesc niciodată soluţii la problemele sistemului."

Dacă problemele angajaţilor din Sănătate nu se vor rezolva, reprezentanţii Federaţiei Sanitas spun că protestele din ţară se vor transforma într-o grevă generală.

"Dacă nu vor fi soluţionate revendicările noastre, ne vom duce din nou la Bucureşti şi vom organiza un miting, un marş de protest, urmând ca Federaţia Sanitas să îşi rezerve dreptul de a radicaliza până la urmă mişcările de protest prin formele superioare, respectiv declanşarea grevei generale", a explicat Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş.

"Am luat act de protestul dânşilor, o să avem o discuţie legată de aceste revendicări, urmând să le comunicăm Guvernului, Ministerului Sănătăţii, pentru a le avea în vedere în elaborarea legii salarizării şi nu numai", a declarat Sebastian Mihai Lupuţ, prefectul judeţului Maramureş.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa