Proteste pentru a treia duminică la rând

Data publicării:
protest PSD Oradea5

Au fost proteste duminică seara în mai multe orașe din țară. În Oradea aproximativ de 100 de persoane au înfruntat vremea rece și ploaia și au strigat lozinci împotriva Guvernului PSD-ALDE. Zeci de persoane au ieșit în Piața Revoluției din Baia Mare, unde au protestat față de măsurile luate de actuala Putere.

Participanții la protestul organizat pentru cea de-a treia duminică la rând s-au strâns în Piața Unirii din Oradea.

„Cerem cât mai curând oprirea acestei bulversări fiscale, oprirea legilor justiției ce urmează să intre în vigoare dacă se votează în Parlament”, a anunţat Cristian Clapan, președintele Asociației Oradea Civică.

„Eu cred că lumea a înțeles că nu s-a rezolvat nimic. Se așteaptă momentul, lumea așteaptă să vadă până unde pot întinde coarda guvernații”, este de părere Sebastian Duma, de la Asociația Oradea Civică.

„Justiția are nevoie de mai multă susținere din partea cetățenilor. Cred că e nevoie de mai multă corectitudine și cinste la nivel politic”, spune un protestatar.

Cu pancarde și steaguri în mâini, protestatarii au scandat împotriva Guvernului și au cerut demisiile mai multor lideri ai PSD.

„Cei de la conducere nu înțeleg nici acum că sunt contra democrație toate mișcările referitoare la justiție și la celelate repercusiuni ce vor fi”, a declarat un participant la miting.

Protestatarii au pornit în marș prin centrul orașului și au trecut prin fața Prefecturii și a sediului PSD Bihor.

În Piața Revoluției din Baia Mare s-au strâns duminică seara aproximativ 30 de protestatari. Printre ei s-a aflat Gheorghe Pop, care nu a lipsit de la niciun miting organizat în acest an. „Cu tabla din ianuarie am venit. E…actuală! Nu vreau ca țara asta să fie o nație de hoți. Hoții - la gunoi!”

„- Care e mesajul dumneavoastră?
- Acesta care e scris aici. Nu știu dacă domnul ministru al învățământului îl înțelege… (n.r. ministrul Liviu Marian Pop e originar din Maramureș). E foarte, foarte trist și și mai trist e că lumea doarme în pace”, a spus un protestatar.

Reporteri: Bogdan Costea, Izabela Jurasko
Operatori: Constantin Gheorghiță, Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri