Protestul tăcut din faţa sediului PSD Bihor, ziua 3 | De la serviciu, la protest

Data actualizării: Data publicării:
protestatari psd

Zeci de orădeni au protestat în tăcere, pentru a treia zi consecutiv, în fața sediului PSD Bihor. Pentru că acţiunea este programată la miezul zilei, mulţi dintre participanţi au găsit înţelegere la locul de muncă, de unde lipsesc timp de o jumătate de oră pentru a ajunge la protest. Sunt şi patroni care opresc activitatea la amiază pentru a-i lăsa pe angajaţi să participe la flash-mob-ul din faţa sediului PSD Bihor.

O bună parte dintre participanții la protestul în tăcere au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani vin în fața sediului social-democraților bihoreni în timpul programului. Caută înțelegere la patroni sau renunţă la masa de prânz pentru a fi prezenți la flash-mobul organizat la miezul zilei.

"Din fericire, patronul meu este un tip democrat care înţelege ce se întâmplă în ţara asta şi ce se întâmplă de ani de zile şi e sătul şi el", spune un protestatar.

"Renunţăm la pauza de masă care este de 30-40 de minute şi venim la protest, pentru că merită şi o să o facem în fiecare zi din această săptămână", explică alt participant la protest.

"Mă ocup cu transport şi îmi fac astfel programul încât să îmi amân clienţii cu 20-30 de minute pentru a le livra marfa."

Există şi patroni care participă la protest alături de angajați.

"Eu nu îi numesc angajaţi, îi numesc colegii mei. Am fost cu ei de două ori la Bucureşti, pe 20 februarie şi 6 martie, am fost împreună şi la Chişinău. Nu ne convine deloc postura de fraieri care colectează şi plătesc taxele în mod corect către statul român şi partidul acesta aflat la guvernare nu face altceva decât să risipească banii", susţine Cosmin Bursaşiu, patronul unei firme.

Trecătorii îi privesc pe protestatari, dar puțini li se alătură. Invocă diverse motive.

"- Vă opriţi 5 minute sau 10?
- Nu am timp că sunt ocupat."

"- Preferaţi să participaţi, totuşi, seara?
- Da, seara; mai ales vara decât la ora asta, e mai bine seara."

"Mă duc oriunde de mâine, da' să mă asigure că îmi dau ce nu mi-a dat Dragnea."

Protestele vor continua și joi, la aceeași oră.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri