PSD a obţinut cele mai multe mandate în nord-vestul ţării

Data actualizării: Data publicării:
votare

Două mandate au obţinut liberalii în judeţele Satu Mare şi Maramureş, unde UDMR şi PSD şi-au luat partea leului. Datele sunt provizorii, înaintea redistribuirilor. În schimb, cele două judeţe sunt codaşe în ceea ce priveşte participarea la vot - 34,94% în Satu Mare şi 31,58% în Maramureş.

În Satu Mare, UDMR a câştigat alegerile pentru Senat cu 40,02% din sufragiile valabil exprimate, iar pe cele pentru Camera Deputaţilor cu 39,88%. Asta se traduce printr-un post de senator, care îi revine lui Turos Lorand, şi alte două de deputat, obţinute de Magyar Lorand şi Erdei Istvan. Din partea PSD (29,13% - Senat, 28,86% - Camera Deputaţilor) va merge în Senat Gabriel Leş, iar în Camera Deputaţilor Ioana Bran şi Octavian Petric.

PNL a obţinut în Satu Mare 15,45% din voturile exprimate pentru Senat şi 15,11% pentru Camera Deputaţilor. Astfel, a obţinut un post de deputat, ocupat de Romeo Nicoară.

Senatori şi deputaţi de Satu Mare
Senat: Turos Lorand (UDMR), Gabriel Leş (PSD)
Camera Deputaţilor: Magyar Lorand, Erdei Istvan (UDMR), Ioana Bran, Octavian Petric (PSD), Romeo Nicoară (PNL)

Maramureșul a obținut patru posturi de deputați și unul de senator. Sorina Pintea va reprezenta PSD în Senat, în timp ce Viorica Cherecheş, din partea PNL, va ajunge în Camera Deputaţilor. În Parlament au mai obţinut mandate de deputaţi Călin Matei, Marius Bota şi Gheorghe Şimon din partea PSD şi Adrian Todoran - PMP.

Senatori şi deputaţi de Maramureş
Senat: Sorina Pintea (PSD)
Camera Deputaţilor: Viorica Cherecheş (PNL), Călin Matei, Marius Bota, Gheorghe Şimon (PSD), Adrian Todoran (PMP)

Rezultatele definitive ale împărţirii mandatelor în cele trei judeţe vor fi făcute publice după redistribuirea făcută în zilele următoare de Biroul Electoral Central.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri