Sari la conținut

PSD Bihor vrea şase locuri în Parlament

La o oră după ce liberalii şi-au depus lista de candidaţi, la Biroul Electoral Judeţean au sosit la ora 13 social-democraţii bihoreni. Prin vocea liderului filialei judeţene a PSD, Ioan Mang, au recunoscut că la alegerile din 11 decembrie vor să obţină două locuri de senatori şi patru sau cinci locuri în Camera Deputaţilor. Pentru asta se bazează pe o echipă formată atât din oameni tineri, cât şi din politicieni experimentaţi.

Primul candidat pe lista PSD Bihor pentru Senat este medicul Florian Bodog. Acesta susţine că atât el, cât şi partidul din care face parte se pot mândri cu numeroase realizări în ultimii ani.

"Am avut contribuţie la elaborarea legii prin care s-au restituit banii care au fost luaţi de Guvernul Boc, am avut contribuţii la legea pensiilor, legea sănătăţii, la legea educaţiei, iar ca partid ultimul lucru bun, recent făcut, este acela al scoaterii celor 102 taxe."

Locul secund pe lista pentru Senat este ocupat de fostul director al AJPIS Bihor Felix Cozma. În cursa pentru un loc de deputat au intrat Gheorghe Bogdan, urmat de Adelina Coste, Ioan Roman şi Dumitru Gherman.

"Am făcut întrebări şi interpelări legate de DN76, pentru construirea centurii Beiuşului dar şi pentru lucrări de investiţii, mă refer la introducerea de apă-canal în comuna Drăgăneşti, canalizare în comuna Remetea şi alte investiţii la şcoli şi grădiniţe din zona Beiuşului", a declarat Gheorghe Bogdan, candidat PSD Bihor pentru Camera Deputaţilor.

La alegerile din decembrie, social-democraţii bihoreni îşi doresc să obţină şase locuri în cele două camere ale Parlamentului.

"50% dintre aceşti candidaţi au sub 40 de ani, în timp ce trei dintre ei au peste 50 de ani sau chiar 50 de ani. Este o listă tânără de oameni dovediţi prin activitatea loc politică din ultimii ani că merită să fie pe această listă", a precizat Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

Potrivit lui Mang, toţi candidaţii propuşi de PSD Bihor sunt din judeţ. Partidul nu a încercat aducerea unor nume sonore din alte părţi ale ţării, a precizat liderul social-democrat.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Constantin Gheorghiţă