Sari la conținut

Psihologul Poliţiei Bihor și un agent al Protecției Interne au fost reţinuţi de DNA pentru trafic de influenţă. Sâmbătă au fost arestați!

UPDATE: Sâmbătă, un complet al Tribunalului Bihor a decis arestarea celor doi polițiști pentru 29 de zile. 

Potrivit unui comunicat al DNA, agentul principal George Alexandru Botto, din cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Bihor, şi psihologul Poliţiei Bihor, subinspectorul Mirela Loredana Coste, au fost prinşi în flagrant delict astăzi, în timp ce primeau 7 mii de euro.

Procurorii susţin că din octombrie 2012 până acum, cei doi au cerut 11 mii de euro de la o persoană ca să obţină netrimiterea în judecată a acesteia pentru evaziune fiscală. 

Probele anchetatorilor arată că, în același scop, în perioada iunie - iulie 2013, agentul principal Botto şi subinspectorul Coste au cerut de la aceeaşi persoană 18 mii de euro. Au sugerat că banii vor ajunge la poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor ce aveau în instrumentare dosarele penale ale acestuia. Deși inițial a refuzat, la insistențele celor doi a acceptat să le ofere 10.000 de euro. Între timp, persoana de la care au fost ceruţi banii a denunţat întreaga poveste procurorilor DNA.

"Astfel, la data de 25 octombrie 2013, inculpații Botto George-Alexandru și Coste Loredana-Mirela au primit o parte din suma pretinsă, respectiv suma de 7.000 euro, fiind prinși în flagrant de procurorii din cadrul D.N.A. - Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu lucrători de la D.G.A. - Serviciul Județean Anticorupție Bihor", se arată în comunicatul DNA.

Cei doi vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

editor web: Adrian Laboș

Pe aceeași temă