Răcoare în inima muntelui, la Peștera de la Meziad

Data publicării:
pestera Meziad

Vizitarea unei peşteri este o variantă ieftină de a te refugia din faţa căldurii unei zile de vară. O confirmă turiştii care ajung în peştera Meziad din judeţul Bihor. Pentru doar câţiva lei, pot trece de la peste 30 de grade la mai puţin de 10 grade. În plus, pot admira monumente naturale unice in țară sau chiar în Europa.

Uriașele săli ale peșterii Meziad, una dintre cele mai spectaculoase din Apuseni, atrag ca un magnet turiștii. Zilnic sunt vizitate de până la 200 de persoane.

"Din anul 2012 peștera Meziad este reamenajată. De atunci avem un traseu mult mai ușor accesibil, fiind și electrificată", a explicat Dalina Mihoc, ghid al Peșterii Meziad.

"Turiștii pot întâlni în peștera Meziad forme calcaroase impresionante, găzduite de încăperi de mari dimensiuni, dar și o importantă colonie de lilieci care și-a găsit aici adăpostul", a observat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Pentru majoritatea turiştilor un traseu prin peşteră înseamnă nu doar descoperirea frumuseților adâncurilor, ci şi un refugiu răcoros într-o zi caldă de vară.

"Răcoarea în primul rând, vă dați seama cu căldurile astea. Și frumusețile, să vedem natura."

"A fost o experiență unică pentru mine: pentru prima dată să vizitez o peșteră."

Prețul unui bilet de acces în peştera Meziad este de 10 lei pentru un copil și 15 lei pentru adulți. Grupurile mai mari de 10 persoane primesc reduceri.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri