Raft american la Biblioteca Judeţeană din Oradea. Ambasada SUA a făcut o donaţie în cărţi de 3000 de dolari

Data publicării:
raft american

Un raft 100% american îi aşteaptă de vineri pe abonaţii bibliotecii judeţene din Oradea. Inaugurat în prezenţa ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, acest colţ de cultură americană oferă cărţi cu autori celebri dar şi lucrări de învăţare a limbii engleze. Donaţia are o valoare de 3000 de dolari.

Aşteptat de zeci de elevi şi personalităţi ale vieţii publice din Oradea, ambasadorul SUA a ajuns cu o întârziere de oră la inaugurarea raftului american. Şi-a cerut scuze şi a lăudat autorităţile române pentru investiţiile pe care le fac în bibliotecile din ţară.

"De-abia aştept să fac un tur al acestei biblioteci. Prima impresie este deja una pozitivă. Este o investiţie importantă şi generoasă în viitorul Bihorului şi al cetăţenilor săi", a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.

Raftul american cuprinde mai multe titlturi de romane aparţinând unor scriitori americani celebri, dar şi metodică de învăţare a limbii engleze.

După inaugurarea raftului, ambasadorul a vizitat biblioteca judeţeană şi a asistat la o scenetă a copiilor înscrişi la o grădiniţă privată din Oradea.

Ultima parte a programului ambasadorului SUA a cuprins o întâlnire cu studenţii orădeni în Aula Magna a universităţii din Oradea.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri