Sari la conținut

Rafting, plimbări şi mâncare pe săturate în Defileul Crişului

De 1 Mai, mulți au preferat să se retragă în zonele de la munte ca să profite de aerul curat și să facă activități reacreative. În Defileul Crișului, de exemplu, unii turiști au făcut rafting, iar alții au vizitat împrejurimile și s-au bucurat de vremea frumoasă.

Echipați cu costume de neopren și încălțăminte specială, mai mulți turiști care au ajuns la Șuncuiuș, în județul Bihor, s-au dat cu caiacele pe Crișul Repede. I-au atras adrenalina și priveliștea spectaculoasă.

„Raftingul este una dintre acțiunile preferate de turiștii care ajung aici, la Șuncuiuș. Și pe bună dreptate, experiența este una pe măsură, iar peisajele sunt superbe”, spune Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

„Am ales varianta să vin aici la Șuncuiuș, în cadrul acesta minunat, să ne dăm cu caiacul, să mergem pe via ferrata și cred că e cel mai plăcut mod de-a petrece timpul liber”, spune un turist.

„Cred că o să fie o experiență foarte frumoasă, am mai făcut doar o singură dată, dar vreau să încerc și de data asta.”

„În această perioadă, având în vedere vremea bună de afară, preferă raftingul sau partea de închiriat caiace, aici, unde e o zonă mai liniștită. Se face un instructaj, primesc costume de neopren, primesc veste, căști și la distracție toată lumea”, explică Sînziana Todoca, reprezentanta unei firme de închirieri bărci.

Și alți turiști au venit în Defileu ca să se bucure de natură și să admire peisajele.

„Am ieșit să vedem un defileu frumos, natural, special, ne încântă privirea și ne bucurăm că găsim atâta tineret care vine să se bucure de frumusețile României.„

„- Am venit să vizităm puțin împrejurimile.
- Cum vi se pare zona?
- Superbă. Foarte frumos.”

„Am venit aici la Șuncuiuș cu un grup de prieteni. Am fost și anul trecut. Noi, aici, în primul rând, facem drumeții, dar și mergem prin peșteri. Am venit și în mod special pentru asta, pentru rafting.„

Pentru cei care au ajuns la Șuncuiuș, bucătarii au pregătit fel de fel de bunătăți. Anul acesta, micii și grătarele n-au mai fost la mare căutare.

„Pe lângă chestiile obișnuite de 1 Mai, cum sunt mici, grătare, mâncăruri făcute la ceaun, aici pot mânca și niște burgeri de casă, puțin reinterpretați, niște paste făcute proaspăt și niște costițe gătite slow cooked, adică încet”, a explicat Claudiu Rad, bucătar.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă