Facultatea de Medicină din Oradea, criticată de jurnaliști danezi. Un absolvent, reclamat pentru slaba pregătire. Reacția FMFO

Data actualizării: Data publicării:
medicina Oradea DR TV
sursă: captură din materialul difuzat de televiziunea publică din Danemarca

Conducerea Universității din Oradea a reacționat după difuzarea, de către televiziunea publică din Danemarca, a unui reportaj despre un absolvent al Facultății de Medicină din Oradea, acuzat de slabă pregătire profesională. Într-un comunicat, reprezentanții instituției susțin că notele absolventului invocat în material ”au dovedit nivelul mediocru spre slab al acestuia, iar o instituție de nivelul Universității din Oradea, nu poate fi etichetată, pe baza unui caz izolat”. ”Considerăm suspectă avalanșa denigrărilor la adresa medicinei orădene și prin prisma resurselor financiare uriașe alocate pentru o astfel de anchetă (...) ceea ce poate duce la suspiciuni de atentat de securitate națională”, se mai arată în comunicatul Universității din Oradea.

Conducerea Universității din Oradea a transmis că se delimitează de ceea ce numește ”acțiunile seriate de-a lungul anilor, de denigrare a școlii medicale românești”. Sunt invocate în acest sens ”unele televiziuni din străinătate, (care – n.n.) identifică situații izolate de absolvenți (în cazul Universității din Oradea) sau chiar de rezidenți (în cazul altor universități românești de prestigiu) care nu se regăsesc la standardele de cunoștințe necesare pentru a profesa în anumite instituții medicale din lume”.

În cee ce privește situația absolventului menționat în materialul difuzat de televiziunea daneză, conducerea Universității din Oradea a transmis că ”în cei 3 ani cât a fost student al Facultății de Medicină și Farmacie (în urma transferului de la o universitate din Ucraina), notele obținute au dovedit nivelul mediocru spre slab al acestuia, iar o instituție de nivelul Universității din Oradea, nu poate fi etichetată, pe baza unui caz izolat, neluând în considerare numărul mare de absolvenți anual, cu performanțe bune.”

Potrivit datelor oficiale, la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea sunt înscriși, în acest an universitar, 736 de studenți străini proveniți din 51 de țări. Programul de studii cu predare în limba engleză funcționează la această instituție din 1996.

”Este, de asemenea, recunoscut faptul că în fiecare generație, a oricărei instituții de învățământ (nu numai superior) se respecta "curba lui Gauss", astfel vârfuri ale absolvenților universității noastre au ajuns manageri/directori de spitale performante românești dar și șefi de secție pe specialități performante la nivel internațional, reprezentanți ai României în rețeaua de sănătate pe sud-estul Europei”, se arată în comunicatul universității orădene.

”Considerăm suspectă avalanșa denigrărilor la adresa medicinei orădene și prin prisma resurselor financiare uriașe alocate pentru o astfel de anchetă (luni întregi de delegații pentru filmări în campus, cămine studențești, incinta Facultății de Medicină și Farmacie, interviurile impuse studenților și cadrelor didactice), ceea ce poate duce la suspiciuni de atentat de securitate națională”, au transmis reprezentanții instituției orădene de învățământ superior care anunță că vor transmite punctul lor de vedere și ambasadei Regatului Danemarcei în România.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri