Recolta din Bihor, sãrbãtoritã în Cetatea din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
sarbatoare recoltei preparare must

Produse din Bihor, pentru bihoreni. Este sloganul ediţiei din acest an a Sărbătorii Recoltei, care s-a desfăşurat în weekend, în Cetatea din Oradea. Cei care au trecut pragul manifestării au avut prilejul să guste produse bio, obţinute din recolta cultivatorilor din Bihor. Totul, condimentat cu concerte folclorice.

Stors din strugurii culeşi din viile din Bihara, mustul i-a încântat prin gust şi parfum pe cei care au venit în weekend, în Cetatea din Oradea. 10 lei a costat un litru.

„E must făcut proaspăt, pe loc, dărălit, desciorchinat, presat și pus repede la frigider, nu folosim nici un conservant, proaspăt", îşi prezintă marfa un producător de must.

O altă prezență inedită la Sărbătoarea Recoltei a fost cea a produselor din lavandă. Cultivarea plantei cu efecte terapeutice s-a transformat în afacere profitabilă pentru mulţi bihoreni.

"De la noi pot să achiziționeze produse din lavandă, lavanda este bio. Produsele sunt săpun, pe care îl face din uleiul pe care îl producem în distileria proprie, ulei de lavandă, avem apă de lavandă. Facem de trei an acest lucru, avem 60 de arii de lavandă", susţine un producător.

Vizitatorii târgului agro-alimentar din Cetatea Oradea au apreciat calitatea produselor.

„Eu am stat 30 de ani în America și prefer acum să mănănc toate bio. Aici sunt mult mai bune, mult mai dulci, au gust bun."

"- Cum vi se par produsele?
- Foarte ieftine și foarte frumoase!"

43 de producãtori de legume şi fructe din Bihor au fost prezenţi la Sãrbãtoarea Recoltei.

„Pe lângă faptul că aducem aici producătorii din Bihor, aducem consumatorii să se întâlnească, pentru că e foarte important sau din ce în ce mai important să avem și partea de o valorificare a produselor, pentru că noi avem un slogan: Produse din Bihor, pentru bihoreni", a precizat Dorin Popa, organizatorul acţiunii.

Sãrbãtoarea Recoltei se aflã la a treia ediție.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghițã

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri