Sari la conținut
News Alert

Recomandări pentru oraşele candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

În raportul care a fost făcut public marţi, autorităţile locale din Baia Mare au fost lăudate pentru felul în care şi-au prezentat candidatura. Au primit însă şi câteva recomandări. Printre ele, îmbunătăţirea viziunii artistice, considerată mai puţin dezvoltată faţă de alte oraşe. De asemenea, modernizarea clădirilor fostului combinat Cuprom şi transformarea lor într-un centru cultural va fi atent monitorizată pentru a fi gata la timp.

Mihaela Pușnaru, expert în dezvoltare urbană: "După recomandările juriului și după analiza atentă a acestor recomandări, am revizitat planul în detalii, pentru că lucrurile pe care ei ni le spun pentru noi nu sunt noi. Cred că cea mai importantă miză în acest moment este lansarea proiectelor pilot, practic testarea tuturor teoriilor pe care noi le-am prezentat în acest dosar-teză de candidatură."

Termenul pentru revizuirea dosarelor de candidatură ale celor patru oraşe rămase în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii este 12 august. Selecţia finală se va face în septembrie, la Bucureşti.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Kristian Kosa