Record la târgul de slujbe din Oradea. O mie de locuri de muncă au fost oferite şomerilor din Bihor

Data publicării:
bursa locurilor de munca

Abia s-au deschis uşile Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea că sute de persoane au umplut holurile unde firmele şi-au amenajat standuri.

"Avem o creştere de peste 40% faţă de anii trecuţi privind numărul de participanţi ca angajatori, respectiv o creştere de 86% privind numărul locurilor de muncă vacante", detaliază Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor. 

Mai precis, 950 de slujbe au fost oferite de 65 de angajatori. Un adevărat record pentru ultimii ani, spun specialiştii.

"Căutăm şi pentru studii superioare, avem şi posturi de ingineri, construcţii civile, industriale şi agricole şi căi ferate, drumuri şi poduri", spune Simona Judea, reprezentanta unei firme.

Chiar dacă sunt oferite posturi atât pentru necalificaţi, cât şi pentru cei cu studii superioare, tinerii se plâng că e greu să se angajeze dacă nu au experienţă. Este situaţia Alinei, o absolventă de 24 de ani a facultăţii de Litere.

"Peste tot se cere experienţă minim un an, minim doi din cauza asta noi tinerii avem de suferit. Mă aşteptam la o ofertă mult mai bogată şi mai ales pentru cei care au studii superioare", spune tânăra.

Soluţia, spun unii angajatori, este prestarea unor ani de voluntariat. În judeţul Bihor peste 11 mii de şomeri sunt înregistraţi în baza Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri