Rectorul Universității din Oradea rămâne în funcție. Constantin Bungău a câștigat al doilea tur al alegerilor

Data publicării:
Bungau

La numărătoare, emoțiile au fost mai multe decât toate voturile la un loc. Lupta între cei doi candidați a fost una strânsă, iar asta s-a văzut încă din primul tur. Decanul Facultății de Medicină și Farmacie a obținut atunci 442 de voturi, iar actualul rector 437. Dar, pentru că niciunul dintre ei nu a întrunit jumătate plus 1 din numărul voturilor, alegerile au mers mai departe.

Ștefan Herchi, președintele Biroului Electoral al Universității din Oradea: "Acest al doilea tur a fost interesant pentru că noi sincer să spun nu ne-am așteptat la o asemenea prezență. Prezența a fost mai mare decât la primul tur. S-a mobilizat lumea, a venit la vot. S-au exprimat 923 de voturi valabile, deci față de 901 este o creștere. Și numărul de buletine anulate a fost cam pe acolo, două buletine albe, 19 anulate."

De data aceasta însă finalul i-a aparținut rectorului în funcție: "Domnul Constantin Bungău - cu 481. Domnul Bodog Florian a luat 442 de voturi."

Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea: "Rezultatul este al tuturor colegilor mei care m-au votat. M-am așteptat să mă voteze mult mai mulți față de primul tur. Sigur că am obținut mai puțin cu aproximativ 100 de voturi față de acum patru ani, pentru că, vedeți, un mandat de rector până la urmă uzează o anumită persoană și se simte acest lucru, mai ales că doi ani, trei ani universitatea a dus-o foarte greu și colegii au simțit acest lucru, pentru că au depus efort suplimentar."

La sentimente mai bune a revenit, după anunțarea rezultatului, și Florian Bodog: "Sunt fericit că s-a terminat și eu vin de la o întâlnire cu domnul academician Bojor care ne-a spus că trebuie să învățăm să ne bucurăm de bucuria celorlalți și mă bucur și îl felicit pe domnul profesor Bungău că a câștigat alegerile."

Numărul celor care și-au exprimat opțiunea, în al doilea tur de scrutin a fost de 944 din totalul de 1013 de universitari cu drept de vot.

Reporter: Diana Grad

Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri