Regiune fără putere = legi fără specificul zonei

Data publicării:
stire 20alesi-49951

Conform studiului facut de Coaliția52, deşi are cei mai mulți parlamentari din regiunea de nord-vest a ţării, Bihorul lipseşte cu desăvârşire din comisii importante ale Parlamentului.

Iulia Dudaș - membru în cadrul Coaliției 52

„Nu avem reprezentanți pe anumite domenii importante la nivel de regiunea nord-vest, ca de exemplu în comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Comisia pentru Ordine publică, Învățământ Tineret și Sport".

Gavrilă Ghilea - senator PDL de Bihor

„Ar fi bine să avem parlamentari și în aceste comisii importante, poate nu ar fi rău să se analizeze situația și să se facă o redistribuire".

Cristian Bodea - senator PNL de Bihor

„E o problemă falsă, creată. Să ne punem reprezentanți în comisii numai de dragul de a fi politically corect nu mi se pare normal".

Florian Bodog - senator PSD de Bihor

„Toate legile, chiar dacă nu avem reprezentați în anumite comisii, se dezbat apoi în plenul camerei, unde putem face amendamente și modificări".

Alegătorii spun că deși se așteaptă ca cei pe care i-au votat să producă schimbări în Parlament, speră măcar să fie măcar bine reprezentanți.

Monica Suciu - membru al Coaliției 52

„Putem să folosim distribuţia acestora în comisiile parlamentare pentru a transmite din doleanţele noastre şi din dorinţele de schimbare la nivel de comunitate, astfel încât acestea să se producă prin intermediul lor“.

Regiunea de nord-vest are 43 de deputați și 21 de senatori şi este printre primele 5 regiuni din țară ca număr de aleși în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri