Regulament anticorupţie la un liceu orădean: Profesorii nu au voie să ridice tonul, să ceară bani sau că ofere meditații propiilor elevi

Data publicării:
BETA etica economic

În noul regulament de ordine interioară al colegiului orădean sunt detaliate şi interzise expres actele de corupţie.

"De exemplu, fraudarea examenelor de orice tip contra bani, obiecte, servicii. Solicitarea de către cadrele didactice a unor sume de bani, cadouri în vedere obținerii de către elevi a unor rezultate școlare", a detaliat  prof. Virgil Blage, directorul Colegiului Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

"Am semnat pentru asta, știm că nu este recomandat să luăm elevi de la clasă pentru a-i monitoriza suplimentar după-amiaza, știm că nu este corect să să pretindem foloase necuvenite", spune Liana Grozescu, profesoară la Colegiul Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

Codul de etică adoptat de liceul orădean atinge și alte puncte sensibile ale relației profesori-elevi. Dascălii nu au voie să ridice tonul şi nici să-i jignească ori să-i lovească pe şcolari.

Dascălii de la Colegiul Economic din Oradea sunt primii care semnează un astfel de regulament, creat după modelul codului de conduită al ministerului Educaţiei. Specialiştii vor să înăsprească pedepsele prevăzute în acest act, după recentele scandaluri de corupţie din învăţământul românesc.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Monica Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri